SUPA CU TAITEI SI SMANTANA ACRA

SUPA CU TAITEI SI SMÂNTÂNA ACRA.

Ingrediente:

Oase de vaca 1 kg, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 100 g, faina 200 g, oua 2 buc, smântâna acra 250 g, verdeata 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Se sparg oase1e si se pun la fiert în apa cu sare. În timpul fierberii se spumeaza atât cât este nevoie. Dupa circa 2 – 3 ore se pun în supa zarzavaturile taiate feliute si ceapa tocata marunt. Dupa o ora se scot oasele din supa. Din faina, oua, sare si putina apa se prepara o coca mai tare, ce se întinde cu sucitorul, se face foaia sul si se taie taiteii, care se împrastie pe planseta ca sa se usuce. Se fierb în apa cu sare, se strecoara, se clatesc cu apa rece, se adauga la supa si se mai dau câteva clocote. La sfârsit se adauga smântâna si se mai potriveste o data gustul de sare. La servit se adauga la fiecare portie v erdeata tocata.