SUPA (ACRA) CU TURNATEI

SUPA (ACRA) CU TURNATEI.

Ingrediente:

Oase de vaca 2 kg, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 100 g, oua 2 buc, faina 40 g, lamâie 100 g, verdeata 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg si se pun la fiert în apa cu sare. În timpul fierberii se spumeaza cât este necesar. Dupa circa 2 – 3 ore se pune în supa zarzavatul de supa taiat în patru si ceapa întreaga si se mai fierbe circa o ora, se ia supa de pe foc si se strecoara. Maduva se scoate din oase, se taie în bucati mici care se pun în supa. Din oua, faina si putina apa se face un aluat moale care va avea consistenta unui sos mai putin legat, ce se toarna cu încetul în supa ce clocoteste si se lasa sa mai fiarba circa 15 min. Se acreste cu lamâie iar la servit se adauga la fiecare portie de supa verdeata.