SUPA CU GALUSTE DE FICAT DE VACA

SUPA CU GALUSTE DE FICAT DE VACA.

Ingrediente:

Oase de vaca 1 kg, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 200 g, ficat de vaca 200 g, pesmet 100 g, oua 2 buc, ulei 100 g, verdeata 1 leg, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg, se spala si se pun la fiert în apa rece cu sare. În timpul fierberii se spumeaza supa atât cât este nevoie. Dupa ce oasele au fiert timp de doua ore si jumatate se adauga zarzavatul de supa taiat în patru si o ceapa întreaga si se lasa sa mai fiarba circa o ora. Se ia supa de pe foc si se strecoara. Ficatul se prajeste, se taie în bucati si se da prin masina de tocat împreuna cu restul de ceapa ce a fost calita. Se adauga ouale, pesmetul, uleiul, o legatura de verdeata tocata si sare si se amesteca bine. Se formeaza galustele, între palme, se pun în supa si se fierb timp de 20 min.