Ciorba de burta 8

Ciorba de burta.

Ingrediente:

Burta de vaca 2 kg, picior de vaca 1 kg, morcovi 200 g, patrunjel 100 g, telina 100 g, ceapa 150 g, usturoi 30 g, oua 2 buc, smântâna 300 g, faina 50 g, otet de 9 grade 50 ml, piper 1 g, sare.

 

Mod de preparare:

Burta de vaca si piciorul de vaca se spala în mai multe ape, se oparesc bine, apoi se spala din nou si se pun la fiert în apa clocotita. Dupa 30  min se schimba apa si se fierbe în continuare circa 3 ore. Se adauga zarzavatul taiat în patru), ceapa, usturoiul si sarea si se lasa sa fiarba în continuare pâna ce burta este fiarta. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca si se strecoara. Burta si carnea de pe os se taie fâsii subtiri, ce se pun în ciorba strecurata si se da vasul din nou la foc. Din smântâna, faina, galbenusurile de :ou si 2 – 3 polonice de ciorba rece se prepara un sos, ce se toarna în ciorba. Se adauga otetul si se potriveste gustul cu piper si sare. Se mai fierbe circa 10 min si apoi se ia vasul de pe foc.