SUPA DE SPANAC

SUPA DE SPANAC.

Ingrediente:

Oase de vaca 1 kg, ceapa 100 g, spanac 750 g, faina 75 g, oua 3 buc, ulei 100 g, smântâna 200 g, usturoi 15 g, unt 50 g, franzela 150 g, sare.

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg si se pun la fiert în apa cu sare. Se spumeaza cât este nevoie, se adauga ceapa curatata si se fierb în continuare 3 – 4 ore, iar apoi se strecoara. Spanacul se curata, se spala în mai multe ape, se opareste, se toaca foarte marunt, se lasa sa se scurga bine si se trage în ulei, adaugându-se faina si usturoiul, apoi se ia de pe foc si se toarna în supa. Galbenusurile se amesteca cu smântâna, se dilueaza cu putina supa de oase, se adauga la restul supei si se lasa sa mai fiarba circa 10 min. Franzela se taie în cubulete, care se stropesc cu unt si se rumenesc în cuptor. La servit, la fiecare portie de supa, se adauga câte o cantitate de crutoane.