SUPA DE ROSII CU GALUSTE DE GRIS

SUPA DE ROSII CU GALUSTE DE GRIS.

Ingrediente:

Rosii 1,5 kg, supa de oase 2,5 1, ceapa 100 g, ulei 100 g, gris, 100 g, oua 3 buc, unt 50 g, zahar 20 g, verdeata 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se caleste în ulei, se stinge cu rosiile taiate în patru si supa de oase. Se adauga zaharul, se potriveste gustul de sare, se lasa sa fiarba circa 30 min si se paseaza. Se amesteca galbenusurile cu grisul si untul, se adauga albusurile batute bine. Din aceasta compozitie se pune la fiert mai întâi o singura galusca. Daca se sfarâma se mai adauga gris în compozitie, iar daca galusca este prea tare se mai adauga unt. Se pun apoi galustele în supa si se fierb. La sfârsit se adauga verdeata tocata marunt.