SUPA DE PASARE CU ROSII

SUPA DE PASARE CU ROSII.

Ingrediente:

Carne de pasare 500 g, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 100 g, orez 50 g, rosii 300 g, ulei 50 g, verdeata 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Carnea de pasare se pune la fiert în apa cu sare. Îndata ce a dat în fiert se spumeaza cât este necesar si se lasa sa fiarba în continuare la un foc moale. Dupa 45 min se adauga zarzavatul de supa ras pe razatoare. Ceapa se toaca marunt, se caleste în ulei, se stinge cu câteva linguri de apa si se toarna în supa. Dupa ce carnea si legumele sunt fierte se adauga orezul fiert separat si rosiile ce au fost curatate de coaja si seminte si taiate cuburi si se mai fierb împreuna câteva minute. Se potriveste gustul de sare iar la sfârsit se adauga verdeata tocata marunt.