SUPA DE OASE

SUPA DE OASE.

Ingrediente:

Oase de vaca 1 kg, ceapa 100 g, morcovi 100 g, patrunjel 100 g, ienibahar 1 g, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg, se spala în mai multe ape si se pun la fiert cu apa rece si sare. Îndata ce au dat în fiert se spumeaza atât cât este nevoie. Dupa circa 2 – 3 ore se adauga zarzavatul, ce a fost curatat si taiat în patru. Ceapa se curata si se pune întreaga în supa. Se fierbe în continuare pâna ce zarzavatul este fiert. Se ia supa de pe foc si se toarna peste ea 200 ml apa rece, pentru ca supa sa se limpezeasca. Dupa ce s-a limpezit se poate folosi la pregatirea supelor cu adaosuri (galuste, galuste cu cascaval, galuste cu cartofi galuste cu gris, galuste cu ficat, gogosele, fidea, stelute, melcisori, orez, gris etc.).