SUPA DE MAZARE CU GALUSTE

SUPA DE MAZARE CU GALUSTE.

Ingrediente:

Oase de vaca 1 kg, mazare verde 500 g, unt 100 g, faina 300 g, oua 2 buc, smântâna 200 g, verdeata 1 leg, sare.

 

 

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg cu bardita si se pun la fiert în apa cu sare. În timpul fierberii se spumeaza cât este necesar si se lasa sa fiarba în continuare înca 3 – 4 ore si apoi se strecoara supa. Mazarea verde se decorticheaza si se pune la fiert în supa. Untul se încalzeste, se adauga 100 g faina, se caleste usor, se stinge cu apa si se adauga la supa. Din restul de faina, oua, sare si putina apa se face o coca, din care se fac galuste de marimea unei alune, care se fierb în supa. Se potriveste gustul de sare si se adauga smântâna, iar la servit se adauga verdeata tocata.