SUPA DE CIUPERCI CU OREZ

SUPA DE CIUPERCI CU OREZ.

Ingrediente:

Oase de vaca 1 kg, ciuperci 800 g, unt 100 g, morcovi 150 g, patrunjel 75 g, telina 150 g, ceapa 150 g, orez 75 g, smântâna 200 g, faina 30 g, verdeata 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg cu o bardita si se pun la fiert în apa cu sare. Îndata ce au dat în fiert se spumeaza cât este necesar si se lasa sa fiarba 3 – 4 ore. Zarzavatul de supa se taie julien, ceapa se toaca marunt, se calesc împreuna în unt si se stinge cu supa. Ciupercile se taie straifuri subtiri, se calesc separat în unt, se sting cu supa, se amesteca legumele si se fierb împreuna circa 15 min, iar apoi se pun în supa si se lasa sa mai fiarba înca o jumatate de ora. Se adauga orezul fiert separat si smântâna amestecata cu faina si câteva linguri de supa rece. La sfârsit se potriveste gustul de sare si se adauga verdeata tocata.