SUPA DE CIUPERCI CU GALUSTE

SUPA DE CIUPERCI CU GALUSTE.

Ingrediente:

Oase cu maduva 1 kg, ciuperci 800 g, faina 200 g, oua 2 buc, ulei 100 g, smântâna 250 g, ceapa 150 g, verdeata 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Oasele de vaca se sparg cu bardita si se pun la fiert în apa cu sare. În timpul fierberii se spumeaza cât este necesar. Se lasa sa fiarba 3 – 4 ore si apoi se strecoara. Ceapa se toaca marunt si se caleste în ulei, se adauga ciupercile taiate pestisori si se calesc împreuna circa 15 min, se sting cu supa si se pun la fiert. Din faina, oua, sare si putina apa se face o coca din care se iau cu o lingurita bucati ce se fierb în supa de oase. Dupa ce sunt gata se adauga la supa ciupercile si smântâna si se lasa sa mai fiarba împreuna circa 10 min. La sfârsit se adauga verdeata tocata.