SUPA DA PASARE CU TAITEI

SUPA DA PASARE CU TAITEI.

Ingrediente:

Carne de pasare 500 g, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 100 g, faina 200 g, oua 2 buc, verdeata 1 leg, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Carnea de pasare se pune la fiert în apa cu sare, îndata ce a dat în fiert se spumeaza cât este nevoie si se lasa sa fiarba în continuare. Dupa circa 45 min se adauga zarzavatul de supa taiat julien si ceapa tocata marunt si se continua fierberea pâna ce carnea si legumele sunt fierte. Din faina, oua si putina sare se face un aluat ceva mai tare, care se lasa sa se odihneasca 30 min. Se întinde apoi o foaie ce se face sul, se taie taiteii, care se împrastie pe p1anseta si se lasa sa se usuce putin. Se fierb în apa cu sare, apoi se trec printr-un jet de apa rece, se scurg si se pun în supa. La servit se adauga verdeata tocata.