SUPA CU TAITEI DE CASA

SUPA CU TAITEI DE CASA.

Ingrediente:

Oase de vaca 1 kg, morcovi 200 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 150 g, ulei 50 g, faina 200 g, oua 2 buc, verdeata 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg si se pun la fiert în apa cu sare. În timpul fierberii se spumeaza atât cât este nevoie. Dupa circa 2 – 3 ore se pun în supa 100 g morcovi, patrunjelul si telina taiate în patru si ceapa întreaga. Dupa o ora se ia supa de pe foc si se strecoara. Morcovii ramasi se rad pe razatoare, se calesc în ulei si se adauga la supa. Maduva se scoate din oase, se taie în bucati mici si se pune deasemenea în supa. Din oua, faina, putina apa si sare se face un aluat ceva mai tare, care se lasa sa se odihneasca circa 30 min. Se întinde apoi o foaie ce se lasa sa se usuce putin. Se pudreaza cu faina, se face foaia sul si se taie taiteii, care se împrastie pe planseta si se lasa 30 min. Se fierb în apa cu sare, se strecoara, se clatesc cu apa rece, se scurg si apoi se adauga la supa si se mai dau câteva clocote. La servit se adauga la fiecare portie verdeata.