SUPA CU GRIS

SUPA CU GRIS.

Ingrediente:

Oase de vaca 1 kg, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 150 g, gris 50 g, verdeata 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg cu o bardita si se pun la fiert în apa rece cu sare. În timpul fierberii se spumeaza atât cât este necesar. Dupa circa 2 – 3 ore se pune zarzavatul de supa si ceapa si se mai fierbe circa o ora, se ia supa de pe foc si se strecoara. Maduva se scoate din oase, se taie în bucati mici si se pune în supa. Morcovii se taie rondele si se pun în supa. Se pune într-un vas mai mic o cantitate de circa 750 ml supa si când aceasta a dat în clocot se pune grisul, în ploaie, amestecând cu paleta ca sa nu se faca cocoloase. Dupa 15 min se toarna în restul de supa si se amesteca. La servit se adauga verdeata la fiecare portie.