SUPA CU GALUSTE DE SUNCA

SUPA CU GALUSTE DE SUNCA.

Ingrediente:

Oase de vaca 1 kg, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 100 g, unt 150 g, oua 5 buc, sunca presata 200 g, faina 50 g, pesmet 75 g, verdeata 1 leg, piper 1 g, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg si se pun la fiert în apa rece cu sare. În timpul fierberii se spumeaza supa cât este nevoie. Dupa ce oasele au fiert 2 – 3 ore se adauga zarzavatul de supa si ceapa si se mai fierbe o ora, se ia supa de pe foc si se strecoara. Se scoate maduva din oase, se freaca cu untul pâna devine spuma, se adauga 3 galbenusuri, 2 oua întregi, sunca trecuta prin masina de tocat, pesmetul, sare si piper macinat si se amesteca bine. Din aceasta compozitie se formeaza galuste rotunde, de marimea unor perisoare, ce se fierb 20 min în supa. La servit se presara verdeata la fiecare portie.