SUPA CU GALUSTE DE GRIS 3

SUPA CU GALUSTE DE GRIS II.

Ingrediente:

Oase de vaca 1 kg, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 100 g, unt 50 g, oua 2 buc, gris 100 g, bicarbonat de sodiu 1 g, verdeata 1 leg, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg, se spala si se pun la fiert în apa rece cu sare, în timpul fierberii se spumeaza supa atât cât este nevoie. Dupa ce oasele au fiert circa 2 ore si jumatate se adauga ceapa întreaga si zarzavatul curatat si taiat în sferturi si se lasa sa mai fiarba circa o ora. Se ia supa de pe foc si se strecoara. Se freaca untul cu galbenusurile de ou, pina ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga grisul, putin câte putin si la urma se încorporeaza albusurile batute spuma si un vârf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se ia cu lingura pasta pentru o prima galusca, care trebuie sa fie de încercare. Daca galusca se sfarâma se mai adauga putin gris. Daca galusca este foarte tare este necesar sa se mai adauge putin unt în compozitie. Se pun apoi toate galustele în supa si se fierb circa 30 min sub capac.