SUPA CU GALUSTE DE GRIS 2

SUPA CU GALUSTE DE GRIS I.

Ingrediente:

Oase de vaca 1 kg, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 100 g, gris 100 g, oua 2 buc, ulei 50 g, lapte 300 ml, verdeata 1 leg, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg, se spala si se pun la fiert cu apa rece si sare. În timpul fierberii se spumeaza supa atât cât este nevoie. Dupa ce oasele au fiert circa 2 ore si jumatate, se adauga ceapa întreaga si zarzavatul curatat si taiat în sferturi si se lasa sa mai fiarba circa o ora. Se ia supa de pe foc si se strecoara. Laptele se pune la fiert, se adauga grisul si uleiul sau margarina, se lasa sa se îngroase, se scoate de pe foc, se adauga galbenusurile amestecându-se bine. Dupa ce compozitia s-a racit se încorporeaza albusurile batute bine. Cu o lingura se formeaza galustele, care se pun în supa si se fierb. La servit se adauga verdeata la fiecare portie.