SUPA CU GALUSTE DE CARTOFI

SUPA CU GALUSTE DE CARTOFI.

Ingrediente:

Oase de vaca 1 kg, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 100 g, cartofi 600 g, oua 2 buc, unt 40 g, faina 50 g, verdeata 1 leg, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg cu o bardita si se pun la fiert în apa rece cu sare. În timpul fierberii se spumeaza cât este nevoie. Dupa 2 – 3 ore se pune zarzavatul de supa taiat în patru si ceapa întreaga si se mai fierbe circa o ora, se ia supa de pe foc si se strecoara. Maduva se scoate din oase, se taie în bucati mici si se pune în supa. Se fierb cartofii, se curata, se dau prin masina de tocat împreuna cu morcovii fierti în supa. Untul se amesteca cu ouale, faina si sare si la sfârsit se adauga cartofii. Se pune la fiert o singura galusca. Daca este tare se adauga putina supa rece, iar daca este prea moale se mai pune putina, faina. Se formeaza galustele, de marimea unei nuci, se dau prin faina si se fierb în apa. Când sunt gata se scurg si se adauga la supa. La servit se adauga verdeata la fiecare portie.