SUPA CU COLTUNASI CU BRANZA

SUPA CU COLTUNASI CU BRÂNZA.

Ingrediente:

Oase de vaca l kg, zarzavat de supa 300 g, ceapa 150 g, unt 150 g, brânza dulce 300 g, faina 300 g, smântâna 200 g, oua 2 buc, verdeata 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg cu bardita si se pun la fiert în apa cu sare. În timpul fierberii se spumeaza atât cât este nevoie. Dupa circa 2 – 3 ore se pune în supa zarzavatul taiat în patru si ceapa întreaga si se mai fierbe circa o ora, se ia supa de pe foc si se strecoara. Din unt, 100 g faina si smântâna se face un sos alb care se toarna în supa. Din restul de faina si un ou se face o coca ceva mai tare, din care se întinde o foaie, ce se taie cu ruleta patratele pe care se asaza brânza framântata cu cel de al doilea ou si putina sare. Se formeaza coltunasii, care se fierb în supa. La servit se presara verdeata tocata pe fiecare portie.