SUPA ARDELENEASCA DE MERE

SUPA ARDELENEASCA DE MERE.

Ingrediente:

Carne de vaca 500 g, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 100 g, mere 800 g, smântâna 200 g, zahar 20 g, faina 40 g, galbenusuri de ou 2 buc, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Carnea se taie în bucati de 25 – 30 g si se pune la fiert în apa cu sare. Se spumeaza cât este necesar si se lasa sa fiarba. Dupa circa 2 ore se adauga zarzavatul de supa si ceapa si se fierbe în continuare pâna ce carnea este fiarta. Se strecoara supa, se pune la foc, se pun în supa merele curatate de coaja si seminte si taiate feliute, se adauga bucatile de carne si smântâna amestecata cu faina, galbenusuri de ou si o lingura de zahar si se fierbe pâna ce merele s-au muiat. La sfârsit se mai potriveste o data gustul de sare.