Sos picant

Sos picant I
Ingrediente:

1 ceasca (aprox.250 grame) de sos brun (vezi reteta sos brun), unt (50 g), castraveciori murati (2), 1 lingura rasa mustar, 3 linguri vin, o lingurita otet, sare, piper.

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt se amesteca cu otetul, mustarul, piperul si citeva linguri de apa, si se fierb 10-15 minute. Se adauga apoi sosul brun, continuind fierberea inca 10 minute. Castravetii murati se curata de coaja, se toaca foarte marunt, se storc de zeama si se pun in sos impreuna cu vinul si untul, amestecind bine.

Servire:

Se foloseste la prepararea fripturilor de pasare si la preparatele din vinat.

——————————————————-
Alta reteta:

Sos picant II
Ingrediente:

ceapa (1), morcov (1), patrunjel (1), ulei (50 ml), vin negru (1 pahar), castraveciori murati (2-3), mustar (1 lingurita), otet (1 lingurita), piper, sare, dafin (1/4 frunza).

Mod de preparare:

Ceapa, morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu gauri mici. Se calesc apoi in ulei fierbinte, se stinge cu bulionul subtiat cu putina apa si se fierb impreuma cca 30 minute, dupa care se trec prin sita. Piperul obtinut se pune intr-o craticioara, la foc mic, se adauga vinul, mustarul, dafinul, castravetii curatati de coaja si taiati foarte marunt. Se potriveste de sare, piper si otet, se mai fierbe 10 minute si se toarna peste preparatul indicat.

——————————————————-
Alta reteta:

SOS PICANT

Ingrediente
————————————
30-50 ml untdelemn, 50 g ceapa, 150-200 ml vin acrisor, 100 ml suc de rosii, o lingurita rasa mustar, 25 g faina, 300 ml apa, sare, piper, 2 boabe ienibahar, o foaie de dafin, o bucatica de scortisoara, o cuisoara intreaga, sare.
————————————
Mod de preparare
————————————
Acst sos trebuie sa contina arome puternice si neaparat vin. Se poate pune, dupa gust, din toate. Ceapa rasa fin se caleste cu grasimea la foc mic, numai un minut, ca sa-si dezvolte aroma, apoi se stinge cu apa si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic. Dupa aceea se adauga faina diluata cu vinul si cu toate celelalte. Sosul se lasa sa fiarba 2-3 clocote, ca sa se lege cu faina si, apoi, se sareaza. Daca este prea gros, se dilueaza cu apa, vin sau suc de rosii, dupa gust. Se serveste cu snitel, escalop de vitel, ficat prajit natur, chiftele, rulada de carne etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *