Sos alb (Bechamel)

Sos alb (Bechamel)

Ingrediente:
20-30 g faina, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare.

Mod de preparare:
Faina si untul se infierbanta intr-o cratita de 1 l la foc
mic, numai un minut, amestecand mereu si avand grija ca faina sa nu se coloreze
deloc, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 randuri, amestecand
de fiecare data. Se sareaza si, facultativ, se acreste putin cu zeama sau sare
de lamaie, numai dupa ce s-a luat cratita de pe foc. Se aromeaza cu patrunjel
sau marar taiat marunt. La sosul alb se mai pot adauga, imediat ce s-a luat de
pe foc, 100 ml smantana, batuta pana cand se omogenizeaza, sau 100 ml smantana,
batuta bine cu 1-2 galbenusuri. Se infierbanta la cuptor 10 min, dupa care se
serveste.

—————————————————–

Alta reteta

Timp de preparare: cca 5 minute.
Ingrediente:

6 l.s. faina
3 l.s. unt
250 ml lapte
1 ou
1 l.s. zahar

Mod de preparare
1. Se incalzeste untul cu faina si se adauga amestecand continuu lapte si sare,
pe urma ou si zahar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *