Sos alb (Bechamel)

Sos alb (Bechamel)

Ingrediente:
20-30 g faina, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare.

Mod de preparare:
Faina si untul se infierbanta intr-o cratita de 1 l la foc
mic, numai un minut, amestecand mereu si avand grija ca faina sa nu se coloreze
deloc, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 randuri, amestecand
de fiecare data. Se sareaza si, facultativ, se acreste putin cu zeama sau sare
de lamaie, numai dupa ce s-a luat cratita de pe foc. Se aromeaza cu patrunjel
sau marar taiat marunt. La sosul alb se mai pot adauga, imediat ce s-a luat de
pe foc, 100 ml smantana, batuta pana cand se omogenizeaza, sau 100 ml smantana,
batuta bine cu 1-2 galbenusuri. Se infierbanta la cuptor 10 min, dupa care se
serveste.

—————————————————–

Alta reteta

Timp de preparare: cca 5 minute.
Ingrediente:

6 l.s. faina
3 l.s. unt
250 ml lapte
1 ou
1 l.s. zahar

Mod de preparare
1. Se incalzeste untul cu faina si se adauga amestecand continuu lapte si sare,
pe urma ou si zahar.

Leave a Reply