ClORBA DE LOBODA CU CIOLANE AFUMATE

ClORBA DE LOBODA CU CIOLANE AFUMATE.

Ingrediente:

Ciolane de porc afumate 1 kg, loboda 500 g, ceapa verde 200 g, morcovi 150 g, patrunje1 100 g, telina 100 g, orez 75 g, leustean verde 3 leg, ulei 100 g, faina 50 g, smântâna 200 g, lamâie 150 g, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Ciolanele se spala si se fierb în apa cu sare pâna ce carnea a început sa se desprinda de pe oase. Se strecoara supa în alt vas, se pun în supa legumele taiate rondele si loboda taiata fâsii. Când legumelc sunt aproape gata, se pune în ciorba carnea fiarta taiata cubulete si orezul ce a fost fiert separat. Din ulei, faina si smântâna se prepara un sos alb care se dilueaza si se adauga la ciorba. La sfârsit se pune zeama de lamâie si se mai potriveste o data gustul de sare. La servit se presara leustean verde tocat marunt.