CIORBA (OLTENEASCA) DE PRAZ CU ZEAMA DE VARZA

CIORBA (OLTENEASCA) DE PRAZ CU ZEAMA DE VARZA.

Ingrediente:

Praz 1,5 kg, rosii 300 g, morcovi 100 g, albitura 100 g, fidea 100 g, verdeata 2 leg, faina 50 g, ulei 200 g, zeama de varza 1,5 1, sare.

 

            Mod de preparare:

Prazul se toaca marunt si se caleste în ulei. Se adauga zarzavatul taiat julien si se mai calesc câteva minute împreuna. Se stinge cu apa si se pune la fiert. Faina se rumeneste într-o cratita cu restul de ulei, se stinge cu rosiile curatate de coaja si seminte si taiate cuburi si se adauga la ciorba. Când zarzavatul este aproape fiert se pune fideaua si se mai fierbe circa 20 min. Se adauga zeama de varza ce a fost fiarta separat. Se potriveste gustul de sare iar la sfârsit se adauga verdeata tocata.