CIORBA MOLDOVENEASCA DE MACRIS

CIORBA MOLDOVENEASCA DE MACRIS.

Ingrediente:

Carne de vaca cu os 600 g, zarzavat de supa 300 g, ceapa 150 g, orez g, oua 2 buc, smântâna 200 g, ulei 50 g, macris 500 g, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Carnea se taie în bucati iar oasele se sparg si se pun împreuna la fiert în apa cu sare. Îndata ce a început sa fiarba se spumeaza cât este nevoie. Se lasa sa fiarba circa 2 ore, se adauga zarzavatul de supa si ceapa, se mai fierbe înca 2 ore, se strecoara supa si se pun în supa bucatile de carne. Macrisul se taie straifuri, se caleste în ulei si se pune la ciorba împreuna cu orezul ce a fost fiert separat. Smântâna se amesteca cu galbenusurile de ou si faina, se subtiaza cu apa si se adauga la ciorba. La sfârsit se mai potriveste o data gustul de sare.