CIORBA MOLDOVENEASCA DE CIUPERCI

CIORBA MOLDOVENEASCA DE CIUPERCI.

Ingrediente:

Oase de vita 1,5 kg, ciuperci 600 g, unt 150 g, ceapa verde 4 leg, usturoi verde 1 leg, patrunjel verde 1 leg, faina 50 g, smântâna 250 g, oua 2 buc, lamâie 100 g, rosii 350 g, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Oasele se pun la fiert în apa cu sare, se spumeaza cât este nevoie si se lasa sa fiarba 3 – 4 ore, apoi se strecoara supa. Ciupercile se taie julien, ceapa verde, usturoiul verde si patrunjelul verde se toaca marunt. Se încalzeste untul si se calesc ciupercile. Se adauga verdeturile tocate si se calesc împreuna câteva minute, sc sting cu apa, se toarna în supa de oase si se fierb împreuna circa 15-20 min. Smântâna se amesteca cu galbenusurile de ou, se dilueaza cu supa si se adauga la ciorba. Se potriveste gustul de sare, iar la sfârsit se adauga zeama de lamâie si rosiile, curatate de coaja si seminte si taiate cubulete.