CIORBA MEZELARILOR

CIORBA MEZELARILOR.

Ingrediente:

Fasole alba 300 g, ceapa 150 g, ardei grasi 100 g, morcovi 100 g, telina 100 g, tarhon 2 leg, cimbru 1 fir, ulei 150 g, bulion de tomate 50 g, otet 90 50 ml, cârnati afumati 400 g, sare.

 

            Mod de preparare:

Fasolea se fierbe schimbându-se 3 – 4 ape în timpul fierberii. În ultima apa se pune sare. Ceapa se toaca marunt, morcovii si telina se taie julien, iar ardeii se taie cubulete, se calesc împreuna în ulei, se sting cu bulion desfacut în apa si se adauga la fasole împreuna cu cimbrul. Cârnatii se taie julien, se prajesc în ulei si apoi se pun în ciorba. Tarhonul se spala, se opareste, se taie marunt si se adauga 1a ciorba. La sfârsit se potriveste gustul de otet cu sare.