Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde

1 kg de salata verde, o ceapa, un morcov, o radacina de patrunjel, o lingura de ulei, sare, otet (sau zeama de lamaie), un ou, smantana.
Salata se spala cu mare atentie si se opareste in apa sarata. Se strecoara si se taie marunt. Salata din congelator a fost tratata deja in acest fel, asa ca o punem deoparte pana pregatim legumele: toate se curata, se spala, se taie si se calesc intr-o lingura de ulei. Se adauga apa, se pune la fiert, iar cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga salata. Se lasa sa fiarba 10-15 minute si se drege cu sare si otet sau zeama de lamaie. Stingem focul si dupa ce se mai potoleste (5 minute) batem oul intr-o farfurie si turnam pe el zeama din ciorba, pana umplem farfuria (adaugarea se face treptat). Oul prelucrat astfel se toarna in oala avand grija sa amestecam bine. Se serveste cu smantana.