CIORBA DE RATA

CIORBA DE RATA

Ingrediente:

Carne de rata 500 g, ceapa 150 g, morcovi 100 g, telina 100 g, fasole verde 150 g, cartofi noi 300 g, rosii 300 g, verdeata 2 leg, bulion 30 g, otet 90 40 ml, sare.

 

            Mod de preparare:

Carnea de rata se portioneaza si se pune la fiert în apa cu sare. Se spumeaza cât este necesar si apoi se adauga zarzavatul taiat julien, ceapa tocata marunt si fasolea taiata bucati de 2 – 3 cm. Dupa ce legumele au fiert jumatate de ora, se adauga cartofii taiati cuburi, iar la sfârsit se adauga rosiile curatate de coaja si seminte si taiate în felii. Bulionul se dilueaza cu supa, se amesteca cu otetul si se adauga la ciorba. Se mai potriveste o data gustul de sare, iar la servit se adauga verdeata tocata la fiecare portie. Otetul se poate înlocui cu zeama de lamâie.