CIORBA DE PURCEL CU ZDRENTE DE OU

CIORBA DE PURCEL CU ZDRENTE DE OU.

Ingrediente:

Carne de porc 500 g, morcovi 150 g, patrunjel l00 g, telina 100 g, ceapa 150 g, faina 100 g, oua 2 buc, ulei 50 g, rosii 300 g, lamâie 150 g, leustean verde 1 leg, patrunjel verde 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Se taie carnea de porc în bucati de 20 – 30 g si se pune la fiert în apa cu sare. Morcovii, patrunjelul si telina se rad pe razatoare (julien), ceapa se taie marunt, se calesc împreuna în ulei si se pun în oala cu carne. Din faina si oua se prepara o coca moale care se spriteaza într-un vas cu apa fierbinte si se fierbe. Dupa ce zdrentele sunt fierte se strecoara si se adauga la ciorba. Rosiile se curata de coaja si seminte si se taie în cuburi mici si se pun la ciorba. La sfârsit se pune smântâna, zeama de lamâie si se mai potriveste odata gustul de sare.