Ciorba de peste 3

Ciorba de peste I
Ingrediente:

peste (1 kg), ardei gras (2), rosii (3-4), zeama de varza (1/2 l), orez (1
ceasca), sare, piper, apa (1 1/2 l).

Mod de preparare:

Aceasta ciorba se poate prepara din peste marunt sau din capul si 2-3
bucati de la coada unui peste.
Se pune intr-o oala ceapa tocata foarte marunt. Dupa ce a dat citeva
clocote, se adauga orezul ales si spalat, iar cind este aproape fiert, se
adauga ardeiul taiat fidelute (atentie, sa nu fie iute!). Dupa ce ciorba a
dat in clocot, se adauga rosiile curatate de pielite si de simburi si
taiate felii subtiri, pestele curatat, spalat si taiat felii si zeama de
varza fiarta separat si spumata. Se lasa oala sa fiarba la foc incet, iar
dupa 10-15 minute, se incearca pestele, care nu trebuie lasat sa treaca
din fiert, caci se sfarima. Cind ciorba este gata, se retrage de pe foc si
se adauga marar si patrunjel tocate fin, se acopera oala si se mai lasa
citeva minute, dupa care se potriveste de sare si de acreala si se
serveste la masa.