CIORBA DE PERISOARE 4

CIORBA DE PERISOARE

Ingrediente:

Oase de vaca 1 kg, morcovi 150 g, albitura 150 g, ficat de porc 250 g, carne de porc 200 g, ceapa 200 g, ulei 150 g, oua 2 buc, patrunjel verde 2 leg, leustean 2 leg, orez 60 g, rosii 300 g, lamâie 100 g, smântâna 200 g, sare.

 

            Mod de preparare:

Oasele se fierb circa 3 ore în apa cu sare. Se adauga apoi morcovii si albitura taiata julien si jumatate din cantitatea de ceapa, ce a fost tocata. Dupa ce zarzavatul a fiert se scot oasele din ciorba. Ficatul si carnea de porc se trec de doua ori prin masina de tocat, se adauga restul de ceapa tocata si calita în 100 g ulei, ouale, 1 leg, de leustean si 1 leg. patrunjel verde taiate marunt si sare. Din aceasta compozitie se formeaza perisoarele (între palme) si se pun la fiert în supa de oase. Dupa ce au fiert se pun rosiile curatate de coaja si seminte si taiate cubulete, precum si zeama de lamâie. La sfârsit se adauga smântâna si restul de verdeturi tocate.