CIORBA DE PERISOARE 3

CIORBA DE PERISOARE

Ingrediente:

Morcovi 150 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, bulion de tomate 50 g, zeama de varza 1,5 l, carne de vaca 500 g, franzela 100 g, oua 2 buc, orez 60 g, ceapa 300 g, ulei 100 g, rosii 300 g, leustean verde 2 leg, patrunjel verde 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Morcovii, patrunjelul si telina se taie julien sau se rad pe razatoare si se pun la fiert în apa cu sare. Se adauga 150 g ceapa tocata, bulionul si zeama de varza ce a fost fiarta separat. Când zarzavatul este pe jumatate fiert se pun perisoarele preparate precum urmeaza: carnea se da de doua ori prin masina de tocat, se adauga franzela înmuiata în apa si stoarsa bine, orezul ce a fost ales, spalat si scurs, restul de ceapa, ce a fost tocata si calita în ulei, leusteanul si patrunjelul tocate marunt, ouale si sarea. Se amesteca bine compozitia, se formeaza perisoare mici care se fierb în ciorba. Se adauga la ciorba rosiile curatate de coaja si seminte si taiate cuburi si se potriveste gustul de sare.