CIORBA DE PERISOARE 2

CIORBA DE PERISOARE 1.

Ingrediente:

Carne de vaca fara os l00 g, oase de vaca 1 kg, morcovi 150 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 300 g, ulei 100 g, orez 100 g, oua 2 buc, bulion de tomate 50 g, rosii 600 g, lamâie 150g, leustean 2 1eg, patrunjel verde 2 leg, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Oasele se sparg cu barda, se pun la fiert în apa cu sare si când au dat în fiert se spumeaza cât este nevoie. Dupa  circa 3 ore se adauga 150 g ceapa tocata precum si zarzavatul ras pe razatoare (julien). Dupa ce zarzavatul a fiert se scot oasele din ciorba si se adauga bulionul. Carnea se da de doua ori prin masina de tocat, se amesteca cu orezu1 ce a fost fiert separat, restul de ceapa tocata marunt si  calita în ulei, leusteanul si patrunjelul verde tocate, ouale si sarea. Din aceasta compozitie se formeaza perisoare mici, care se fierb în ciorba. La sfârsit se adauga rosii1e curatate de coaja si seminte si taiate cubulete, se Fierb înca câteva minute, se ia oala de pe foc si se acreste ciorba cu zeama de lamâie.