Ciorba de oase de porc

Ciorba de oase de porc
Ingrediente:

oase de porc (3-4), cepe (2), morcovi (2), telina (1), pastirnac, orez (1
ceasca), patrunjel (1 legatura), marar (1 legatura), zeama de varza (1/2
l), sare, apa (2 l).

Mod de preparare:

Se spala oasele de porc, se sparg pe lung, se pun la fiert intr-o oala cu
apa. Cind clocoteste,se inlatura spuma si se lasa sa fiarba la foc domol.
Dupa 1-1 1/2 ore de fiert, se strecoara supa si se aseaza din nou la foc
cu zarzavatul curatat, spalat si tocat marunt sau dat prin razatoare. Dupa
citeva clocote, se sareaza si se adauga orezul ales si spalat. Cind
zarzavatul si orezul sint fierte, se adauga zeama de varza fiarta separat
si spumuita. Dupa citeva clocote, ciorba este gata.

Servire:

Se serveste cu marar si patrunjel verde tocate marunt, presarate deasupra.