CIORBA DE MARUNTAIE DE GÂSCA CU ZEAMA DE VARZA

CIORBA DE MARUNTAIE DE GÂSCA CU ZEAMA DE VARZA.

Ingrediente:

Maruntaie de gâsca 500 g, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 150 g, ulei 100 g, fidea 100 g sau orez 75 g, verdeata 2 leg, zeama de varza 2 1, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Maruntaiele de gâsca se curata, se taie în bucati, se spala în mai multe ape si se pun la fiert în apa rece si se spumeaza cât este necesar. Se adauga zarzavatul taiat julien si ceapa tocata marunt si calita în ulei. Când zarzavatul este aproape fiert se adauga fideaua sau orezul si se fierb împreuna circa 30 min. Se pune apoi zeama de varza ce a fost fiarta separat si se mai fierbe câteva minute. La sfârsit se potriveste gustul de sare iar la servit se adauga verdeata tocata marunt.