CIORBA DE GAINA CU TOCMAGI (din Bucovina)

CIORBA DE GAINA CU TOCMAGI (din Bucovina).

Ingrediente:

Pasare 500 g, morcovi 150 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 150 g, ulei 100 g, faina 200 g, oua 2 buc, lamâie 150 g, smântâna 200 g, patrunjel verde 1 leg, leustean verde 1 leg, sare,

 

            Mod de preparare:

Carnea de pasare se portioneaza, se pune la fiert în apa cu sare, spumându-se cât este nevoie. Dupa circa 45 min se adauga zarzavatul taiat rondele. Ceapa se toaca, se caleste în ulei si se adauga la ciorba. Din faina, oua si apa se face o coca, din care se prepara tocmagii, care se fierb în ciorba. Când carnea este fiarta se adauga zeama de lamâie si smântâna si se mai da un clocot. La servit se presara cu verdeata tocata