CIORBA DE FASOLE ALBA CU AFUMATURI (din Bucovina)

CIORBA DE FASOLE ALBA CU AFUMATURI (din Bucovina).

Ingrediente:

Fasole alba 300 g, morcovi 150 g, albitura 100 g, ceapa 100 g, usturoi 20 g, fidea 100 g, rosii în bulion 350 g, cimbru 1 fir, otet 90 50 ml, cârnati afumati 350 g, costita afumata 100 g.       38.

 

            Mod de preparare:

Fasolea alba se fierbe schimbându-se 3 – 4 ape în timpul fiertului. În ultima apa se pune sare. Se adauga morcovii si albitura rase pe razatoare, ceapa tocata, mujdeiul de usturoi, cimbrul si rosiile în bulion ce au fost trecute printr-un pasoar sau sita. Dupa ce acestea au dat în fiert se pune fideaua. Costita afumata se taie feliute, se caleste putin, se adauga cârnatii taiati felii, se trag împreuna 2 – 3 min si se adauga la ciorba. Se acreste ciorba cât este nevoie cu otet si se potriveste gustul de sare.