CIORBA DE CARTOFI

CIORBA DE CARTOFI.

Ingrediente:

Cartofi noi 1 kg, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina l00 g, fasole verde 150 g, mazare verde 150 g, ulei 100 g, rosii 300 g, leustean 1 leg, patrunjel verde 1 leg, ceapa verde 2 leg, otet 90 50 ml sau lamâie 100 g, iaurt 300 ml sau smântâna 200 g, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Morcovii, patrunjelul si telina se taie julien, se calesc în ulei si se pun la fiert în apa cu sare. Se adauga fasolea taiata în bucati si mazarea verde decorticata. Dupa circa 2 minute se pun cartofii taiati în cuburi mici, ceapa verde taiata marunt si calita în restul de ulei si rosiile curatate de coaja si seminte si taiate în cuburi. Se acreste cu otet sau zeama de 1amâie si se drege cu smântâna sau iaurt. La sfârsit se mai potriveste o data gustul de sare si se adauga verdeata tocata marunt.