CIORBA DE CARNE DE VACA SI LEGUME

CIORBA DE CARNE DE VACA SI LEGUME.

Ingrediente:

Piept de vaca 500 g, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 100 g, fasole verde 150 g, mazare verde 150 g, rosii 300 g, leustean verde 1 leg, lamâie 100 g sau otet 90 50 ml, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Carnea se portioneaza, se pune la fiert în apa cu sare si dupa ce a dat în fiert se spumeaza cât este necesar. Dupa circa 2 ore se adauga zarzavatul taiat cuburi, ceapa tocata marunt, mazarea decorticata si fasolea verde taiata în bucati de 3 – 4 cm. Rosiile se oparese, se curata de coaja si seminte, se taie în cuburi si se adauga la ciorba. Se potriveste gustul cu lamâie sau otet si sare. La servit se adauga leustean tocat marunt.