CIORBA DE CARNE DE PORC SI TARHON

CIORBA DE CARNE DE PORC SI TARHON.

Ingrediente:

Carne de porc 500 g, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina l00 g, ceapa 100 g, orez 75 g, smântâna 200 g, lamâie 100 g sau otet 90 50 ml, tarhon verde 1 leg, patrunjel verde 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Carnea de porc se portioneaza si se pune la fiert în apa cu sare, spumându-se cât este nevoie. Dupa ce a fiert circa 30 min se pune ceapa tocata marunt si zarzavatul taiat rondele. Orezul se fierbe separat si apoi se pune în ciorba. Când carnea este fiarta se adauga smântâna si zeama de lamâie sau otetul si se potriveste gustul de sare. Tarhonul se spala, se opareste, se toaca marunt si se pune în ciorba, iar patrunjelul verde tocat se adauga la fiecare portie în momentul servirii.