Ciorba de carne de porc afumat

Ciorba de carne de porc afumat

Ingrediente:

Carne de porc 500 g, ulei 100 g, ceapa 100 g morcovi 150 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, rosii în bulion conserva) 350 g, fidea 100 g, usturoi 15 g, otet 9o40 ml, cimbru 1 fir, sare.

(din Ardeal).

 

            Mod de preparare:

Carnea de porc se taie în bucati si se pune la fiert. Ceapa se toaca marunt, se caleste în ulei, se adauga zarzavatul ras pe razatoare (julien) si se calesc împreuna circa 10 min. Când carnea este pe jumatate fiarta se pune zarzavatul în ciorba, se adauga rosiile, ce au fost trecute prin sita sau pasoar, cimbrul, mujdeiul de usturoi, otetul si sarea, Dupa circa 20 min se pune fideaua fiarta separat si se mai lasa vasul pe foc pâna ce carnea este fiarta.