Ciorba de carne de porc a la grec

Ciorba de carne de porc a la grec.

Ingrediente:

Carne de porc 500 g, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ceapa 100 g, orez 75 g, oua 2 buc, lamâie 100 g, smântâna 250 g, faina 30 g, leustean 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Carnea se portioneaza si se pune la fiert în apa cu sare. Îndata ce carnea a dat în fiert se spumeaza cât este nevoie. Zarzavatul se taie julien, iar ceapa se toaca marunt si se pun în ciorba. Dupa o jumatate de ora se adauga orezul ce a fost fiert separat. Galbenusurile de ou, smântâna si faina se amesteca, se dilueaza cu apa si se adauga la ciorba. La sfârsit se pune zeama de lamâie si se potriveste gustul de sare. La servit se adauga la fiecare portie leustean tocat.