Ciorba de caprioara cu smantana

Ciorba de caprioara cu smântâna.

Ingrediente:

Carne de caprioara 500 g, ceapa 150 g, morcovi 150 g, patrunjel 100 g, telina 100 g, ulei 100 g, orez 75 g, rosii 253 g, otet 90 50 ml, smântâna 200 g, oua 2 buc, verdeata 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Carnea de caprioara se portioneaza si se pune la fiert în apa cu sare, în timpul fierberii se spumeaza cât este nevoie. Ceapa se toaca marunt si se caleste în ulei, se adauga zarzavatul de supa taiat julien si se mai calesc împreuna câteva minute. Se stinge cu apa si se adauga la carne. Când carnea este aproape fiarta se pune orezul fiert separat si rosiile curatate de coaja si seminte si taiate cuburi. Smântâna se amesteca cu galbenusurile de ou si otetul si se adauga la ciorba. Se mai potriveste odata gustul de sare, iar la servit se adauga verdeata tocata marunt.