CIORBA DE CAPETE SI COZI DE PESTE

CIORBA DE CAPETE SI COZI DE PESTE.         

Ingrediente:

Capete si cozi de crap 1,5 kg, morcovi 150 g, albitura 50 g, telina 100 g, ceapa 200 g, rosii 700 g, ulei 150 g, verdeata 2 leg, zeama de varza 1 l, sare.

 

            Mod de preparare:

Se taie zarzavatul în cuburi, ceapa se toaca marunt, se calesc împreuna în ulei, se sting cu apa si se pun la fiert. Când zarzavatul este aproape fiert se adauga rosiile, ce au fost curatate de coaja si seminte si taiate cubulete cât si zeama de varza ce a fost fiarta separat. Se potriveste gustul de sare. Capetele de peste se curata de solzi, se scot bronchiile si osul amar iar cozile se curata de solzi, se spala în mai multe ape, se adauga la ciorba si se fierb circa 10 min. La sfârsit se adauga si verdeata tocata.