Ciorba cu praz

Ciorba cu praz (taraneasca)

 

Ingrediente:

1.5 l supa de oase
600 g praz
100 g ceapa
50 g telina radacina
100 g morcovi ­
50 g ardei gras ­
50 ml ulei ­
50 g orez ­
50 g pasta de tomate
1 l bors ­
1 legatura leustean verde ­
sare dupa gust
Mod de preparare:

1.Prazul se curata, se spala si se taie rondele. Ceapa, telina si morcovii, se curata, se spalã si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri.

2.Se prepara supa de oase. Se fierb oasele. Dupa 30 de minute se adauga legumele intregi. Se continua fierberea inca aproximativ o ora, la foc mic. Se spumeaza de cate ori este cazul. Dupa fierbere, se strecoara.
3. Leusteanul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovii, telina, ardeiul gras si ceapa inabusite in ulei. Se pune orezul si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape fierte se adauga borsul fiert si spumat, bulionul diluat in 50 g apa si se mai fierb 5­7 minute. Se pune sare dupa gust si se presara leustean verde.
Se serveste fierbinte.