CIORBA CU CÂRNATI SI ZEAMA DE VARZA (din Ardeal)

CIORBA CU CÂRNATI SI ZEAMA DE VARZA (din Ardeal).

Ingrediente:

Morcovi 150 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, varza murata 200 g, ceapa 200 g, cârnati afumati 500 g, ulei 100 g, smântâna 200 g, faina 50 g, bulion de tomate 25 g, zeama de varza murata 2 1, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Zarzavaturile se taie julien si se pun la fiert împreuna cu varza, ce a fost spalata si taiata pestisori. Ceapa se toaca marunt, se caleste în ulei, se adauga cârnatii taiati felii si se trag împreuna câteva minute, apoi se pun în ciorba. Bulionul se dilueaza cu apa, se amesteca cu faina, smântâna si cu zeama de varza, ce a fost fiarta separat si se adauga la ciorba. La sfârsit se mai potriveste odata gustul de sare.