Ciorba ardeleneasca de fasole alba si costita afumata

Ciorba ardeleneasca de fasole alba si costita afumata.

Ingrediente:

Fasole alba 300 g, costita afumata 200 g, ceapa l50 g, usturoi 20 g, morcovi 100 g, patrunjel 100 g, telina 100 g, faina 25 g, smântâna 200 g, otet 9 de 9 grade 40 ml, boia de ardei dulce 10 g, verdeata 1 leg, ulei 100 g, sare.

 

            Mod de preparare:

Fasolea se fierbe schimbându-se 3-4 ape. În ultima apa se pune sare. Când fasolea este aproape gata se adauga zarzavatul de supa taiat julien, si usturoiul taiat feliute. Se amesteca cu faina si boiaua si se adauga la ciorba. Costita afumata se taie felii, se trage într-o tigaie împreuna cu ceapa tocata si se pune în ciorba. La sfârsit se adauga smântâna si se potriveste gustul cu sare si otet. La servit se adauga verdeata tocata la fiecare portie.