Ciorba ardeleneasca de carne de vaca si garteni

Ciorba ardeleneasca de carne de vaca si gârteni.

Ingrediente:

Carne de vaca 500 g, morcovi 100 g, patrunjel 100 g, telina 100 g, mazare verde decorticata 200 g, fasole verde 200 g, ardei gras 150 g, rosii 250 g, smântâna 250 g, otet de 9 grade 40 ml, faina 200 g, oua 2 buc, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Carnea se taie în bucati, se pune la fiert în apa cu sare si se spumeaza cât este nevoie. Dupa circa 2 ore se adauga zarzavatul de supa taiat rondele, ardeii grasi taiati julien, ceapa tocata marunt, fasolea taiata bucati si mazarea decorticata. Din faina, oua, sare si putina, apa se prepara o coca tare se întinde pe planseta o foaie subtire, ce se taie în patratele mici cu latura de circa 4 cm. Se ruleaza patratelele pe un bat rotund cu diametrul de 5 – 6 mm, rularea începându-se de la un colt al patratelului de coca. Se lasa gîrtenii sa se usuce circa o ora, apoi se fierb în ciorba, Rosiile se curata de coaja si seminte, se taie cuburi si se pun în ciorba odata cu smântâna si otetuL Se mai fierbe circa 10 min si se mai potriveste odata gustul de sare.