Ciorba ardeleneasca de carne de porc si prune uscate

Ciorba ardeleneasca de carne de porc si prune uscate.

Ingrediente:

Carne de porc 500 g, morcovi 100 g, patrunjel 100 g, ulei 100 g, prune uscate 250 g, faina 230 g, unt 40 g, oua 2 buc, smântâna 200 g, otet de 9 grade 50 ml, patrunjel verde 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Carnea de porc se taie bucati, se sareaza si se prajeste în ulei. În uleiul ramas se caleste ceapa tocata si zarzavatul taiat julien. Se umple cu apa si se pune la fiert împreuna cu carnea. Din 200 g faina, unt si oua se face o coca moale, din care se fac galuste de marimea unei alune, ce se fierb în ciorba. Prunele se tin câteva ore în apa si se adauga la ciorba în momentul în care carnea este aproape gata. Restul de faina se amesteca cu smântâna si se pune în ciorba. Se potriveste gustul cu otet si sare iar la servit se presara cu verdeata.